Esittely Näyttelyt Teokset Opetus Julkaisut CV

       In English

SIEMEN

Marjukka Paunilan 60-vuotisjuhlanäyttely

26.9. - 22.11.2009
Heinolan taidemuseo ja Galleria Lambert

Heinolan taidemuseo juhlistaa taiteilija Marjukka Paunilan juhlavuotta suurella näyttelyllä. Paunila rakentaa sen kunnianosoitukseksi äidilleen. Olemme äidin unelmien puutarhassa, hänen haavemaailmassaan. Kenties taiteilijan äidinäidillä oli Räisälässä Karjalassa puutarha, joka ravitsi äidin unelmia. Paunila korostaa, että näyttelyssä on kyse hänen äitinsä muiston kunnioittamisesta. Hän lähestyy ikää, jossa äiti yllättäen kuoli (62v).

"Kun uraa on jo pitkälti takana, miettii miten minusta tuli taiteilija. Äidin hiljainen myötäilevä tuki, jota sain, oli tärkeää. Ja ilahtuminen asioista, joita tein. Koen tärkeäksi nostaa äidin asenteen esille. Lapselle ei ole aina pakko tuputtaa vaikutteita, vaan tukea hellällä kädellä lapsen omia "löytöjä" ja antaa tilaa ja rauhaa kasvaa. Siihen tarvitaan myötäelämistä ja herkkyyttä."
Paunila korostaa työprosessissaan ennen kaikkea näkemistä eikä suinkaan sitä, miten tuo nähty siirretään mahdollisimman taidokkaasti paperille tai kankaalle. Hänet kuitenkin tunnetaan käyttämiensä materiaalien ja tekniikoiden mestarina. Hänen varman, irtonaisen siveltimenjälkensä on aina voinut tunnistaa, oli kyseessä sitten akvarelli tai muu tekniikka. Muutama vuosi sitten hän kirjoitti ensimmäisen suomalaisen akvarellimaalauksen oppikirjankin. Juhlanäyttelyn yhteydessä julkaistaan Marjukka Paunilan näyttelyyn liittyvä kirja, jonka tuottaa valokuvaaja Jussi Tiaisen Parvs Publishing Helanderin säätiön ja Taiteen keskustoimikunnan tuella.

Marjukka Paunila Näyttelyitä 2018...
Näyttelyitä 2016...
Näyttelyitä 2015...
Näyttelyitä 2013...
Näyttelyitä 2012...
Näyttelyitä 2010...
Juhlanäyttely 2009...
Näyttelyitä 2009...
Näyttelyitä 2008...