Esittely Näyttelyt Teokset Opetus Julkaisut CV

       In English

Marjukka Paunila: Akvarellimaalaus

Kustannus Oy Taide, 2005

"Halusin jakaa hankkimani tiedot akvarellimaalauksesta sekä taiteilijoille että taiteen harrastajlle".

Koin huikean elämyksen
kohdatessani englantilaisten maalareiden vesivärimaalauksia Lontoon museoissa 70-luvulla. Ennen kaikkea William Turnerin työt saivat minut pauloihinsa.

 


Kustannus Oy Taiteen sivuille...
Opiskellessani Suomen Taideakatemian koulussa siellä ei puhuttu akvarellimaalauksista eikä vesivärimaalaukseen liittyvistä kysymyksistä. Akvarellitekniikasta oli vaikea saada tietoa.

Vuosien kuluessa olen kuitenkin oppinut jotain akvarellimaalauksen teknisistä vaatimuksista ja minulle on auennut akvarellin suuret mahdollisuudet itsenäisenä taiteenlajina.
Kirjakaupoista löytyy erilaisia akvarellimaalauksen oppaita. Useimmat niistä keskittyvät kuitenkin erilaisten maalauskikkojen opettamiseen ja kirjat on tarkoitettu lähinnä harrastajille. Nekin kaikki ovat olleet muista kielistä käännettyjä. En ole nähnyt yhtään alunperin suomeksi kirjoitettua akvarellin oppikirjaa.

Kirja on saatavilla mm:

Kustannus Oy Taide...
Akateeminen kirjakauppa...
Suomalainen kirjakauppa...

MARJUKKA PAUNILA

PARVS Publishing, 2009

"Kauneus saa minut hengittämään, välillä kauneus, hengitys on kuin ohut viiva. Joskus taas kauneus, kasvava pyörre, hurmio ja sitten vapaus. Kauneus on syvä asia, joka antaa voimaa ja tasapainoa. Se tuo myös lepoa, joka on entistä tärkeämpää tässä uuvuttavassa ajassa".

 


PARVS Publishing sivuille...